PIZZA journal

Waar bakken we vandaag ?

We maken kilometers dezer dagen. Sinds ons eerste pizzafeestje in maart dit jaar (bij PIP in de Binckhorst) heeft de telefoon niet meer stilgestaan. Van de Wilheminapier in Rotterdam tot een zorgboerderij in Noordwijkerhout, maar dit jaar ook heel veel Haagse plekken. Straatfeesten, festivals, tuinfeesten bij woon-werkpanden, tot een voetbaltoernooi toe. Vrienden en familie vragen in deze tijd van het jaar niet meer met wat voor klussen ik tegenwoordig bezig ben , maar waar ik vandaag sta te bakken met de kinderen.

Vijf jaar koken en bakken op locatie met ons pizzabakmonster, voor steeds weer wisselende groepen mensen, het wordt tijd om zelf ook eens een bijdrage te leveren aan dit blog.  Je zou anders kunnen gaan denken dat Renato in zijn eentje de regio rondfietst, of dat we alleen Engels spreken …

Maandagochtend om 7 uur stond ik deeg te kneden. Dat is een goeie manier om wakker te worden kan ik je vertellen. Je spieren komen er lekker los van, en ondertussen kun je je gedachten laten glijden over alles wat er zo´n dag gedaan moet worden, zijn alle voorraden op peil, hoe laat zie ik mijn assistenten, staat al het gereedschap weer schoon in de bakfiets. Vlak bij huis vandaag, de La Reyschool van mijn kinderen. Mijn eigen kleine bijdrage aan een fantastische school waar spelen een wezenlijk onderdeel is van de schoolweek en ouders meewerken om hun vaardigheden en levenservaring over te dragen. De Zomerdoedag van vandaag is een buitenkans, Er wordt muziek gemaakt met alles wat voorhanden is, gesport met o.a. een traploopwedstrijd en natuurlijk eten gemaakt, buiten!

Mijn bakploeg bestaat dan ook uit mijzelf en een Vera die ook 8 jaar een dochter op deze school had, aangevuld met de dertienjarige Nobi die de kunst al lang bij ons heeft afgekeken de afgelopen jaren en nu voor het eerst zelf aan de oven staat. Zo´n 70 kinderen hebben de kans gegrepen hun eigen pizzasaus te blenderen op trapkracht, deeg te kneden en kaas te raspen. Het was moeilijk de rijen kort te houden, maar het blijft ´slow food´, en 3 uur workshop is snel om.

Wat mij betreft komt brood bakken op houtvuur gewoon iedere maandagochtend op het lesrooster ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*